Emilia Plugaru

Nascuta la 17 Iunie 1951 in satul Cetireni din Republica Moldova, Emilia Plugaru de origine romano-basarabeanca si-a dedicat mare parte a timpului sau, compunand literatura pentru copii.

Alege initial sa se dedice carierei de arhitect urmand Facultatea de Arhitectura si Urbanistica a Institutului Politehnic din Chisinau, cariera pe care ulterior o paraseste, dedicandu-se in totalitate rolului de mama a celor patru copii ai sai.

Desi ani la randul s-a aflat in dilema din cauza faptului ca avea doua mari vise: de a picta si de a scrie, Emilia Plugaru impleteste mai apoi ambele pasiuni, debutand in lumea literara in anul 1996 cu volumul de versuri si desene de colorat pentru copii "Sunt eleva-n clasa-ntai".

Acest prim volum a fost asadar startul carierei sale de scriitor, urmand ca mai apoi sa scrie numeroase opere literare pentru copii, opere indragite, apreciate si premiate in comunitatea culturala romaneasca.

Dintre creatiile sale de poezii, povesti si scenete, amintim "Ratusca cea Curioasa", "Fotbalistul Gica", "Purcelusii", "Visul lui Tigrut", "Crus, Hep si pestisorul de Aur", "Varcolacii au furat Luna", "Puiul de elefant a urcat pe curcubeu".

In plus, in creatiile Emiliei Plugaru intalnim si numeroase ghicitori pentru copii, haioase si educative.