Povesti

Povești de Paște

Ouăle vopsite

Simbol al Paștelui și al vieții în sine, ouăle roșii sunt în centrul acestei sărbători. Sunt vopsite în Vinerea mare, iar culoarea roșie amintește în fiecare an sacrificiul făcut de Iisus pentru oameni.  

Citită de 97 ori

Legenda iepurașului de Paște

A fost odată o familie de iepuraşi: mama, tata şi cei şapte copii ai lor. Părinţii nu ştiau care din cei şapte copii ai lor va fi adevăratul iepuraş de Paşti. Mama a luat atunci un coş cu ouă, diferit colorate, şi-a chemat copilaşii în jurul ei şi a început să-i spună celui mai mare :
         
Citită de 93 ori

Iepurașul de Paște

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu a fost odată… un urechiat simpatic și săltăreț care trăia într-o vizuină alături de cei patru frați ai săi. Într-o zi, mama-iepure l-a zărit pe Țuști, că așa îl chema pe cel mai mic dintre iepurași, cu mustățile pline de iarbă proaspătă și cu blănița din jurul gâtului portocalie, ca și cum tocmai s-ar fi tăvălit într-un câmp plin cu morcovi și verdeață. 

 

Citită de 74 ori
Povesti.net
Povesti.net este un portal web dedicat exclusiv lecturii online, unde poți găsi o colecție vastă de opere literare ale marilor nume din România și din lume.

Рубрики сайта