Povesti

Povești din alte țări

Pomul de Crăciun

    De mai mulţi ani, Gottlieb, un sărac tăietor de lemne şi cei doi copii ai săi – Hans şi Gretchen – locuiau într-o căsuţa sărăcăcioasă, situate pe un derdeluş, în apropiere de Pădurea Neagră.
          În fiecare dimineaţă, Gottlieb făcea pe vatra focul, pentru a-şi prepară prânzul, şi când cea dintâi rază de lumina se arată pe coline, el lua toporul şi pleca în pădure că să lucreze, lăsându-şi copiii singuri, dormind.
Hans şi Gretchen erau buni şi ascultători, îşi găseau treaba prin casă şi aprindeau focul, pentru că tatăl lor venind de la lucru, să găsească căldură şi linişte, iar când Gottlieb se întorcea seară obosit de muncă, drăgălăşii săi copii îi ieşeau înainte de-l primau, întrecându-se care să spună mai întâi ce făcuseră în timpul absenţei sale.
          Într-o noapte de iarnă, pe când cei doi copii stăteau la foc, aşteptând pe iubitul lor tată să se întoarcă de la pădure şi vorbeau de scumpă lor mama, moartă la aniversarea naşterii Mântuitorului, - de cântece de Crăciun cum şi de frumoasă istorioară a pruncului Iisus Hristos, deodată auziră pe cineva bătând la uşa. Deschizând-o, au găsit un copilaş sărăcăcios îmbrăcat, desculţ şi tremurând de frig, care cum îi văzu le-a spus: “Mi-e frig şi foame, lăsaţi-mă să întru!”. Copiii l-au lăsat să între în casă, l-au pus să se încălzească pe lângă foc şi i-au dat de mâncare din gustările lor, pâine şi lapte şi apoi l-au culcat în patul lor.
         
Citită de 105 ori
Povesti.net
Povesti.net este un portal web dedicat exclusiv lecturii online, unde poți găsi o colecție vastă de opere literare ale marilor nume din România și din lume.

Рубрики сайта