Povesti

Povestea unui băieţel inventiv poveste de autor: Fara autor

Unui băieţel îi plăceau tare mult lucrurile complicate. Prinsese drag de ele încă de când era foarte mic şi murea de curiozitate.

Ambiţia de a realiza cele mai sofisticate maşinării îl făcu să depăşească viteza creşterii în vârstă a altor copii.

Nu vă povestesc despre cât de repede rotiţele minţii lui se-nvârteau deoarece mi s-a părut extrem de periculos să încerc să pătrund în mecanismul inteligenţei unui băieţel atât de inventiv şi de studios.

Mi-am aruncat, însă, privirea, cam slabă, pe cărţile şi schemele lui extraordinare, din care nu am priceput nici o boabă.
Dar atunci am ştiut - cu cea mai mare precizie literară - că băieţelul acesta va deveni... inventatorul pe care toţi copiii cărora le place cartea (chiar şi de poveşti) îl vor preţui.

“Bunele cunoştinţe sunt pentru aceia care le întrebuinţează la fapte bune.” (Filaret - Mitropolitul Moscovei) Povestea unui băieţel, povesti, povesti scurte, poveste scurta, povesti pentru copii, povesti de adormit
498 vizualizare
0 Comentarii

reload, if the code cannot be seen
La moment nu sunt comentarii
Povesti.net
Povesti.net este un portal web dedicat exclusiv lecturii online, unde poți găsi o colecție vastă de opere literare ale marilor nume din România și din lume.

Рубрики сайта